Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά

εγγραφείτε

Είσοδος μελώναρχική pfs.gr

e-syntagografisi

Επιστολή του Φ.Σ.Π. προς Υ.Υ.Κ.Α. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 11:21
ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π Ε Ι Ρ Α Ι Ω Σ
ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 59 & ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ
ΤΗΛΕΦ. 41.22.331  - 41.25.354 - 41.74.733 (FAX)
Τ.Θ.  80267  -  Τ.Κ.  185 32
ΝΟΜΟΣ  ΙΔΡ.   3601/1928
ΑΦΜ 90251633

Αριθ.  Πρωτ…1181                    Πειραιάς  14  Ιανουαρίου 2011

Προς
Υπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κο  Λοβέρδο

Κοινοποίηση:
Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Φαρμακευτικούς Συλλόγους Χώρας

Κε Υπουργέ,
Οι  Φαρμακοποιοί του Πειραιά παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αναγκάζονται σήμερα να κλείσουν τα φαρμακεία τους.
Γνωρίζετε ότι έμπρακτα έχουμε στηρίξει με κάθε τρόπο την Κυβέρνησή σας, για ότι αφορά  την περιστολή των δαπανών στο φάρμακο και την εξυγίανση  των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Επίσης είναι ολοφάνερο ότι με δική μας συμβολή στη ηλεκτρονική συνταγογράφιση  αλλά και με τη στήριξη κάθε άλλου μέτρου που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, οι οικονομικοί σας στόχοι που προέρχονται από το μνημόνιο  έγιναν εφικτοί.

zolpidem en ligne pharmacie France medicament pour dormir stilnox sans ordonnance


Διερωτώμεθα  πως είναι δυνατόν και ποιες δυνάμεις επιβάλλουν στην Κυβέρνησή σας θέσεις που αφορούν τη λειτουργία του φαρμακείου, προσθέτοντας στα επικαιρωμένα μνημόνια αυτά που εξυπηρετούν συγκεκριμένα και ελάχιστα φαρμακεία (Mall Avenue) αλλά και άλλα συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με την περιστολή των δαπανών, την εξυγίανση των Ασφαλιστικών Ταμείων και την Πρωτοβάθμια Υγεία.
Κε Υπουργέ,
Στη μητρόπολη του Καπιταλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες τα μικρά φαρμακεία στηρίζονται για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των Αμερικανών πολιτών και του Αμερικανικού Κράτους.
Στη χώρα της  Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης, η ελαστικοποίηση του ωραρίου στη λειτουργία του φαρμακείου το Σάββατο και κατά την άποψή σας τη Δευτέρα και την Τετάρτη στέλνει στο κλείσιμο και το μικρό αλλά και το μεσαίο, αφού επιβαρύνει εργασιακά και οικονομικά τον φαρμακοποιό λόγω αδυναμίας κερδοφορίας.
Αφού σκοπός σας ως φαίνεται είναι να κλείσουν χιλιάδες φαρμακεία, πως τότε η εξυπηρέτηση που τάχα σήμερα είναι πρωταρχικό για εσάς  θα υλοποιηθεί χωρίς αυτά;
Πως είναι δυνατόν να μην σας ικανοποιούν 1000 ανοιχτά φαρμακεία στην Αττική το Σάββατο, όταν με τα μέτρα σας θα αφήσετε τόσα λειτουργούντα;
Δυστυχώς με την ίδια φιλοσοφία στο επικαιρομένο μνημόνιο βάλατε και  τη δραματική μείωση ποσοστού  κέρδους, αδιαφορώντας ότι 12.000 φαρμακεία που εξυπηρετούν τον έλληνα ασφαλισμένο σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, έχοντας τη μικρότερη πληθυσμιακή αναλογία, αδυνατούν να επιβιώσουν πλέον, αφού το ποσοστό κέρδους που αναφέρετε δεν θα τους το επιτρέπει.
Κε Υπουργέ,
Γνωρίζετε καλά ότι με σύμμαχους τα φαρμακεία, η Πρωτοβάθμια Υγεία μπορεί να εξυπηρετήσει πλήρως τον έλληνα πολίτη, ενώ ταυτόχρονα να εξορθολογιστούν οι δαπάνες που αφορούν το φάρμακο στο προσδόκιμο ποσό.
Όλα τα άλλα σκοπό έχουν το κλείσιμο της πλειοψηφίας των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση των λίγων.
Κε Υπουργέ,
Οι Φαρμακοποιοί του Πειραιά γνωρίζοντας πλέον την αλήθεια, θα προασπίσουν την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, προσπαθώντας να ανατρέψουν την αναλγησία που επιδεικνύετε.

Κλείνουμε τα φαρμακεία μας στις 17 & 18 Ιανουαρίου 2011, και πραγματοποιούμε Γεν. Συνέλευση στις 18/1/2011 για συνέχιση κινητοποιήσεων.

Για το Δ.Σ  του
Φαρμακευτικού  Συλλόγου  Πειραιά


Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ